Birgit Ceuleers imponeert met zelfgefokte Queensley "B" vh Rigelhof in Heusden

Birgit Ceuleers imponeert met zelfgefokte Queensley "B" vh Rigelhof in Heusden

Na de zondvloed van een week eerder kreeg LRV Heusden wel de ideale omstandigheden om de SBB-Competitie voor Jonge Paarden in te laten plaatsvinden. De beste combinaties mogen stilaan beginnen uitkijken naar de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden in het Sentower Park op 25 en 26 juni. Ook dan bent u van harte welkom.

Birgit Ceuleers (LRV Vissenaken Glabbeek) blijft met haar zelfgefokte Queensley “B” vh Rigelhof (Dante Weltino x Camus) de overwinningen aan elkaar rijgen. In Heuden was het in de Open-reeks niet anders, ze won voor Annemik Vleugels met Roxette (v. San Amour) en Katrien Soors (LRV Peer) met Quittero van de Bresser (Ghandi x Cavaggio – f: Jozef Soors).

In de LRV-reeks is het Elsje Van Den Bogaert (LRV Hingene) die indruk maakt met haar Lavita I.K. (v. George Clooney). Ze won voor Hannelore Hegemann (LRV Tienen) met Netstutteriets DJ (v. Don Juan de Hus). Evelien Neven zette Leche SVB (v. Geniaal) op plaats vier.

Bij de vijfjarigen ging het goud naar Pieter Foets (LRV Grote Brogel) met de BWP-merrie  Romina v/h Kolisbos (Glamourdale x Camus). De fokker van deze merrie is Stefan Foets. Plaats twee is eveneens voor een BWP-paard. Rio C v/h vijverbos (First-Step Ironn L x Conteur I – f: Guido Van Humbeeck). Joris Drieka reed Rubina van de Lindehoeve (Rubin Royal x Laudabilis) naar de derde plaats.

In de LRV-reeks was de zege voor Eric Scheirs (LRV Schriek) met zijn thuisgefokte Roe d’Art (Thorgall Biolley x Carbano). Ook niet de eerste keer dit seizoen dat deze combinatie op het hoogste schavotje staat.  Plaats twee was voor Emilie Sterkmans (LRV Heusden) met Morrigan B Schuilenbroek (v. Guardian S). Valerie Lormans (LRV Genk) en haar Rolando van de Kersenheuvel (Orlando x Poor Boy – f: Annemie Claes).

Bij de allerjongste paarden gaat de zege in de Open-reeks naar nationaal dressuurkampioen Lotte Nestor (LRV Sint-Katelijne-Waver) met Alessio. Pieter Foets en Sjarel van ’t Nachtegaelehof (Blue Hors Don Olymbrio x Rubin Royal) reden naar plaats twee, voor Lauranne Lammens met Samira G (v. De Niro).

In de LRV-reeks is het goud voor Desiree Klos (LRV Moorsel Tervuren) met Say My Name van de Cavaleronde (For Romance x Dryden).  Macy Stalpaert (LRV Ninove) reed New-Wendy (v: Just Wimphof) naar zilver. Brons was er voor Desiree Klos met Safety First van de Cavaleronde (Topas x Florencio I)  die twee paarden van fokker Glenn Verhaeghe in de top drie reed.