Bert Panneels sterkste tijdens hoofdproef Winterjumping

Bert Panneels sterkste tijdens hoofdproef Winterjumping

Op de Bomaco site in Asse sprong Bert Panneels afgelopen zaterdag naar de winst in de 1.30m hoofdproef. Met onder het zadel Ogina vd Bisschop zette hij een strakke nulronde neer en liet zo tien andere foutloze combinaties achter zich.

Samen met Ogina vd Bisschop bleef Panneels als enige nul onder de 27 seconden en verwees zo Jelle Limbourg en Luna Van Paemel met een voorsprong van bijna anderhalve seconde naar het zilver. Thomas Leemans kaapte in het zadel van Lou het brons weg in 28.88 seconden, en volgde acht honderdsten later met Petrouska ook nog als vierde. De top vijf werd afgesloten door Anke De Breucker en Fashion TCS.

Albert Bruyneel op één in 1.20m rubriek

Eén proef eerder sprong Bert Panneels ook al in de prijzen. Hier moest hij het goud laten aan Albert Bruyneel, die in het zadel van Souplesse de winnende ronde neerzette in een onklopbare tijd van 25.96 seconden. Panneels volgde als tweede door Nicodemus Van Het Blondveld met een chrono van 27.26 seconden door de finish te sturen. Als derde in de top drie plaatste Natan Derycke zich met Kasper. Een halve seconde na Derycke sloot Pia De Neys op de rug van Pelee van de Meyl naast het podium aan. Xena Braeckmans reed met Fubertha naar de vijfde tijd van 29.11 seconden, dewelke ook Lynn Dhave met Tess op de klok zag verschijnen.

Lars Van Rossem naar goud in hoogste Ponyproef

De hoogste ponyproef werd dan weer gewonnen door Lars Van Rossem. Samen met Prestige zette Van Rossem twee feilloze fasen neer over 1.00m hoogte, en klokte in de snelste tijd van 29.84 seconden af. Pytha Noel stuurde Orchid's Goliath in 31.09 seconden naar de tweede plaats, een kleine seconde voor Yana Yansegers en King of Pop die de derde tijd van zes dubbel foutloze combinaties neerzette.

Vind alle resultaten hier.