Bart Clarys scoort opnieuw GP-winst in Torhout

Bart Clarys scoort opnieuw GP-winst in Torhout

Afgelopen weekend ontving de New Flandria Ranch in Torhout opnieuw heel wat sterke combinaties aan de start. In de 1.30m Grote Prijs snelde Bart Clarys naar de eindzege met Geste (VDL Zirocco Blue).

Het duo bleef als enige foutloos onder de 41 seconden en verwees zo Pieter De Brabandere op minder dan een seconde naar de tweede plaats. De West-Vlaming volgde op stek twee met onder het zadel Cigane. Samen met Tresor strandde De Brabandere ook op de vierde plaats.

Thomas Thometschek vervolledigde het podium met onder het zadel Louis van het Kluizenbos.

De West-Vlaamse springruiter, Gilles Nuytens werkte de top vijf af in het zadel van Flash van het Watergoed. Enkel de top vier werkte de herkansing van deze Grote Prijs foutloos af.

In de 1.20m rubriek hield Aline Sercu de concurrentie achter zich. Samen met Darranty by Mdl (Warrant) verwees Sercu, Albert Bruyneel met Souplesse naar de tweede plaats. Sercu zette de kers op de taart met de derde plaats met haar vertrouwde La Belle van Sombeke.

Sander Logghe schreef de 1.10m rubriek op zijn naam. Op de rug van Miss Flamenco B (Flamenco de Semilly) verwees hij Leander Cools op ruim één seconde verschil naar de tweede plaats. Cools volgde met onder het zadel Galopin van Daco terwijl Helena Embo de top drie afwerkte in het zadel van Herkel.

Op zondag stond de hoogste paardenproef gebouwd op 1.15m, daarin snelde Jonas Vanhollebeke naar de winst met Kiara van de Heksehoeve Stal DHC. Sophie Vanhoutte volgde op de tweede plaats met Daiquita van het Hoveke terwijl Liam Debaere met Chianta van de Roohoeve Z de top drie afwerkte.

Alle resultaten