Bart Clarys op vier tijdens 1.40m Gold proef in Oliva

Bart Clarys op vier tijdens 1.40m Gold proef in Oliva

Bart Clarys blijft verder gedijen op zijn goede vorm van gisteren, en sleepte tijdens de 1.40m Gold rubriek opnieuw een top vijf klassering in de wacht. Samen met de 8-jarige BWP schimmelhengst Oscar Van Spieveld (Castelino Vd Helle) sprong hij er naar een vierde plek. 

De man die met kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uitstak was de Luxemburgse krachtpatser Victor Bettendorf. Bettendorf stuurde de 14-jarige Stroudwood Eldorado in 64.43 seconden naar een verbluffende overwinning. Ruim vier seconden trager volgde de Brit Graham Babes in het zadel van zijn vosmerrie Caught Red-Handed PS (Converter) als tweede. Voor Nederland sloot Doron Kuipers het podium af, door met de 9-jarige schimmelhengst I Am Codex (Codex One) af te klokken op 70.31 seconden.

Een foutloze omloop en een verschil van één seconde op het brons leverde Bart Clarys in het zadel van Oscar Van Spieveld alweer een knappe vierde plek op. Voor eigen publiek vervolledigde Carla Mateu Rapinat op de BWP merrie Kontessa Ten Braem (Cornet Obolensky) in 71.90 seconden de top vijf.

Vind de volledige uitslag van de Gold 1.40m hier.

Verder sprong Melissa Laenen vanmiddag naar een bronzen medaille tijdens de 1.10m Bronze rubriek. Onder het zadel had ze de 12-jarige vosruin Casino Royal Waterschoot Z (Carpe Diem Vhw Z), waarmee ze een foutloze omloop in de derde snelste tijd van 50.71 seconden neerzette. Het goud ging hier naar de Franse Coralie Hillairet op de 8-jarige zwarte merrie Ellefy'Clif (Luccianno), die afklokte op 49.61 seconden. Een ruime dertig honderdsten voor Maia Loia en Hiro Della Rivabella uit Groot Britannië.

Vind de volledige uitslag van de Bronze 1.10m hier.

Foto: © Clicphoto MET Oliva