Arno Dewulf is West-Vlaams Provinciaal Kampioen bij de pony's

Arno Dewulf is West-Vlaams Provinciaal Kampioen bij de pony's

Afgelopen weekend deed het terrein van Ardooie niet enkel dienst voor het provinciaal kampioenschap bij de paarden op zondag. Ook zaterdag werd er gretig gebruik gemaakt van de accommodatie voor eveneens het provinciaal kampioenschap maar dan voor de pony's. In de Klasse M-D was het volledige podium voor LRV Izegem, met het lint voor Arno Dewulf. 

Dewulf mocht in het zadel van Taline van Prinseveld (v. Konquistador van Orchid's) het lint in ontvangst nemen nadat hij als enige een foutloos basisparcours kon rondspringen. En dat is nog niet alles, ook het zilver was voor deze ponyruiter uit Izegem. Met Sparkling Sunny Holiday (v. Orchids Sunny II) haalde hij de tweede plaats. Luna D'Haluwin nam het brons mee naar huis samen met Egmond. 

In de klasse licht voor D-pony's werd er een barrage met twee verreden. Lentel Vandekerckhove verdedigde de inrichtende rijvereniging en won voor eigen publiek met El Jimana (v. Jimmerdor de Florys). Lotte Gevaert was de geduchte tegenstand voor de barrage en nam het zilver voor haar rekening met Forever (v. Calipso van de Vondelhoeve). De derde plaats was voor Elias Deneulin en Juwel 'E' van het Juxschot (v. Eternity van de N.Ranch). 

Bij de klasse Midden voor C-pony's was het lint voor Elias Matthys met Delfyw Brenhines (v. Ianto). 

In de dressuurproef L2 categorie D-pony's was het alweer prijs voor LRV Izegem. Cosette De Fauw reed naar de overwinning met Cissi (v. Sever Mornings Brenin) voor Thibault Demeulemeester uit Torhout. Hij werd tweede met Poulabrandy Queen (v. Oisin). Het brons was voor Margot Van Gheluwe en haar pony Bambine (v. Hoppenhof's Shardon).

Alle kampioenen vind je hier terug