Anthony Wellens wint voor tweede week op rij nationale Grand Prix

Anthony Wellens wint voor tweede week op rij nationale Grand Prix

Nadat hij vorige week de Grote Prijs in Lier op zijn naam schreef, overwon Anthony Wellens op zondag in de Gold League Grand Prix van Ternat. Van de twaalf combinaties in de herkansing van dit 1.45m parcours, werkten er vijf de barrage foutloos af.

Net als vorige week kon Wellens rekenen op zijn 10-jarige Le Tot de Semilly-zoon, Jetot Fravanca. Het paar klokte foutloos af in 37,38 seconden en bleef zo nipt voor op Wilm Vermeir met Big Lord Carthago (Mylord Carthago). Wellens strandde eveneens op de vierde plaats dan wel met Domenco.

Pieter Kenis vervolledigde het podium in deze 1.45m rubriek met onder het zadel Kapri de la Drie (Pommeau du Heup). Benjamin Pieters sprong eerder de week al op het podium. In de Grote Prijs nam hij met Cabbo de vijfde plaats in.

De 1.35m overwinning kwam op naam van Melissa Zerbini met haar D'jet Set Di Vico-p. Op de rug van de 10-jarige zoon van Toulon bleef Zerbini Stephan Verschuere met Kentucky d'Amour voor. Charlotte Philippe werkte het podium af met haar vertrouwde Godiva S.

In de 1.25m proef greep Jelle Limbourg op zondag de eerste overwinning van de dag. Samen met Kwality from Zellik (Malito de Reve) bleef Limbourg nipt voor op Boris Mauroy met Felicita Du Caillou. Limbourg volgde op de derde plek met onder het zadel Mirabelle From Zellik.

Alle resultaten