Andres Vereecke wint kwalificatie K+K Cup in Münster

Andres Vereecke wint kwalificatie K+K Cup in Münster

Na een spannende barrage kwam Andres Vereecke als snelste over de eindmeet in Münster. Hij won zo de kwalificatie voor de K+K Cup. 


QUICK RESULT
1. Andres Vereecke - Igor van de Wittemoere

2. Jan Wernke - Queen Mary 10

3. Victor Bettendorf - Chactus

De kwalificatie werd verreden over een 1.50m-hoog parcours. Samen met twaalf andere ruiters mocht Andres Vereecke mee naar de barrage. Met Igor Van de Wittemoere (v. Cooper van de Heffinck) won hij die barrage ook en dus ook de proef. 

Hij bleef met zijn tijd van 36.54 nipt voor thuisruiter Jan Wernke, die de Contendro I-nazaat Queen Mary 10 rondstuurde in 36.74. Victor Bettendorf en Chactus (v. Chacco Blue) kwamen in 40.32 over de eindmeet en nemen de derde plaats mee naar Luxemburg. 

Jan Andre Schulze Niehues en Fitch (v. Flipper d'Elle) zijn de vierde combinatie die een foutloze barrage springen. Hun tijd van 47.88 is goed voor de vierde plek. 

Oliver Lemmer en Obara's Chloe (v. Chacco-Blue) springen ook een foutloze barrage, maar krijgen een punt tegen voor tijdsoverschreding. Ze sluiten daarmee de top vijf af. 


Vader Koen Vereecke nam het tegen zijn zoon Andres op in de barrage. Met Donna van de Windeweg Z (v. Diamant de Semilly) finishte hij in 42.56. Ze tikten echter een balk af en klasseren zich uiteindelijk als tiende.