Brecht Rooms is Belgische sterkhouder tijdens Euregio Azelhof

Brecht Rooms is Belgische sterkhouder tijdens Euregio Azelhof

Zondag was alweer de laatste dag van het Euroregio II dat opnieuw doorging in het Azelhof in Lier. Rosanne Janssen, Pia De Neys en Zita Stevens waren de grote winnaars op deze slotdag. 

In de hoogste rubriek met hindernissen van 1.20m hoog, was het de Nederlandse Rosanne Janssen die de winst mee naar huis naam. In een spannende barrage reed Janssen Janeiro VHL foutloos rond in 32.13. Met die tijd verwees het duo Brecht Rooms en Ambiorix Z (v. Aktion Pur Z) naar de tweede plaats, zij kwamen over de finish op 32.52. Amper acht honderdsten later kwam Juliette De Wilde over de finish. De foutloze ronde van haar en Abercrombie (v. Ovidius) werd beloond met een derde plaats. 

Janssen schreef eveneens de vierde plaats op haar naam, waarvoor ze kon rekenen op Larizona. Tot slot op vijf eindigde Shany Van Der Jeugt samen met Quando Van t Veldeken (v. Dieu-Merci van T&L). 

Aansluitend volgden de ruiters voor de 1.10m proef. Romy Demeyere snelde met J Adore La Perla (v. Carlow van de Helle) in de barrage maar zag Pia De Neys het beter doen en werd tweede. De Nys had Pelee van de Meyl (v. Chatman) onder het zadel. Derde plaats was voor Kirsten Luyten samen met Highlight B. 

Zita Stevens nam de winst in de 1m voor haar rekening met Mahina vd Bisschop (v. Stakkato). Elisha De Vos volgde met Kelly Ville Centaur (v. Deauville de la Vie) op twee, Lexie Van Asbroeck en Vintage d Authuit (v. Quidam de Revel) werden derde. 

Alle resultaten van deze Euroregio editie vind je hier