Alina Janssens schittert met Leandra in SBB competitie voor jonge pony's

Alina Janssens schittert met Leandra in SBB competitie voor jonge pony's

LRV Eksaarde Doorslaar en de ponycommissie van LRV Oost-Vlaanderen maakten er samen met de bijzonder gemotiveerde ponyruiters/-amazones een geweldig Nationaal Kampioenschap voor de jonge pony’s en de KBC Dreamteam Cup van. Er zit niet alleen veel talent bij de ruiters en amazones, ook een aantal nog jonge pony’s tonen dat er in de toekomst rekening met hen moet gehouden worden.

Bij de zesjarige D-pony’s sprongen op een hoogte van 1m. 3 combinaties naar de barrage na twee foutloze omlopen. In de barrage bleef enkel Leandra (Spoekedammetje’s Nick) met Alina Janssens (LRV Oud-Turnhout) foutloos. Het leverde de veelbelovende combinatie de nationale titel op in de hoogste reeks van de dag.  Mats De Conninck van de organiserende ponyclub en zijn Quicky van de Claevervallei (v. Vedet Lexus vd Claevervallei) sprongen naar plaats twee, voor Marte Malisart (LRV Kontich) met Undercover van den Kievit (v. Miraculux). Bij de vijfjarige D-pony’s was het goud voor Kornet PS, een zoon van Kanshebber met Fien De Coninck (LRV Asse) in het zadel.

Bij de zesjarige C-pony’s sprong Lotte De Pauw (LRV Koningshooikt) naar goud met Utinka van de Kouter (v. Kadans van de Groenheuvel) voor Janne Goethals (LRV Bassevelde) met Ulesco van de Bucxtale (v. Borghof’s Gentle Gerwin). Bij de vijfjarige C-pony’s bleef de gouden medaille in Eksaarde-Doorslaar. Star Light en Ferre De Cock sprongen naar een dubbel-foutloze omloop en dito  barrage. 

Twee combinaties in de barrrage van de reeks voor zesjarige B-pony’s. In die barrage was Frozen van de Nonnenbos onder het zadel van Charlotte Fouquaet (LRV Bornem) sneller dan Jolien Willemse (LRV Weelde Ravels) en haar Willemshof Isa. Bij de vijfjarigen sprong Estelle De Wandel (LRV Moerbeke Waas) naar goud met haar Villeken.

Thijn Noeyens (LRV Mersksplas) bleef dubbel foutloos bij de zesjarige A-pony’s met Toby Cartron Sligo Candy. Meteen goed voor goud. Hij mocht ook een gouden medaille ophalen bij de vijfjarige A-pony’s met Toby. Kato Van De Vyver (LRV Eksaarde Doorslaar) pakte hier zilver met Rayka van het Weidse Hof.  Bij de allerkleinste pony’s was de zege bij de zesjarige pony’s voor Lisanne Vervoort (LRV Merksplas) met Julleke.