Albert Bruyneel maat te sterk in New Flandria Ranch

Albert Bruyneel maat te sterk in New Flandria Ranch

In Torhout kwamen opnieuw tal van ruiters samen voor een goed gevuld jumpingweekend in de New Flandria Ranch. Albert Bruyneel leidde de laatste ereronde op zaterdag, Renée Goethals sloot de zondag af. 

De zaterdag had de hoogste rubriek met sprongen van 1.30m hoog. Albert Bruyneel vormde de sterkste combinatie met Nabelle en verwees éénieder achter zich. Met ruim vier en een halve-seconde verschil volgde Paris Vandousselaere op de tweede plaats in het zadel van Orchidee van de Tombele. De top drie werd besloten door Tom Camerlynck op J'Adore La Perla. Camerlynck had naast z'n vertrouwde J'Adore ook nog Look At Direxa gezadeld voor deze hoofdrubriek. Ook deze combinatie eindigde dubbel foutloos en eindigde op vijf met Baptiste Matton en Hotsy Totsy voor hen op vier. 

Proef 1.20m

Over 1.20m greep Camerlynck opnieuw net naast de top drie en eindigde op vier met J'Adore La Perle. Imke Debruyne ging met de hoofdprijs aan de haal op Jembe van Stal Den Buiten. Louise Florizoone vulde de tweede plaats in met Ma Belle van Eyck Z en bleef voor op Martin De Smet met IDeal Eclair Garden's Horses. Op vijf kwam Dimitri Verlinde met Oceane. 

Proef 1.10m

Equteam rider Jolien Demeyer stuurde Chablis foutloos doorheen het 1.10m hoge parcours en had daarbij een snelle tijd. Maar net niet snel genoeg voor de winst zo bleek, want Isabel Debeuf kwam op één in het zadel van Ines, voor Demeyer en Chablis die tweede werden. Julie Devloo werd uiteindelijk derde met Kaylinn K. Winnaar van de 1.30m proef, Bruyneel, was hier goed voor de vijfde plaats met Quornet's Pleasure. Het duo moest Merel Wittebolle voor hen dulden met Odina van 't Siamshof. 

Alle resultaten van zaterdag

Zondag 

De hoofdrubriek van zondag had de hindernissen op een bescheiden hoogte van 1.15m. Voor Margaux Bert en Qui-Vive van de Nachtegale was het hun debuut op deze hoogte en ze eindigden die al meteen met zilver. Met het kleinste verschil van amper acht honderdsten kon Renée Goethals de overwinning wegkapen met Glamira. Jean-Baptiste Defever kwam na de girlpower op drie met Clin d'Oeïl van de Mispelaere. Voor Amber Vanhee en Cita de La Vie Z werd er een springfout in de tweede fase aangerekend, net als bij Thomas Ryckebosch en Une Folie D'emm die nog een puntje voor tijd erbij hadden. 

Proef 1.05m

Janie Decloedt won in het zadel van Miss Paris de op één na hoogste rubriek. Voor Jolien Schepens was er met Unique Normand een tweede plaats. De laatste dubbel foutloze ronde kwam van Emiel Labbeeuw en Cesaer. Christophe Averein had in z'n tweede fase met Azarette van de Haciende een tijdsfoutje en werd vierde voor Amelie Clarys met Viene, die met vier strafpunten hun tweede fase besloten. 

Pony's

Bij de hoofdrubriek voor ponyruiters liet Merel Wittebolle alle concurrentie achter haar met Ranger. Renee Vanhullebus was eveneens op geen fout te betrappen met Rebbel en eindigde tweede. Voor Julie Vanhollebeke was er de derde plaats op Milo DJ terwijl Jitske Vantieghem de rubriek afsloot met Coolfin King of Hearts. 

Wittebolle kwam, zag en overwon want ook de rubriek over 1.05m zette ze op naam met Ranger. Voor Vantieghem en Coolfin King of Hearts was er brons want zij moesten Jodie Declerq nog voor hen dulden op Deraso. Julie Vanhollebeke viel met Milo DJ net buiten de prijzen op vier voor Estelle Pieters met Laura. 

Over 95cm was het Pieters die Prince het snelst over de finish reed en won. Jarno Vanwallegem kwam op twee met Gipsy gevolgd door Maxim Vandenberghe op Newton. Voor Declerq en Deraso was er een vierde plaats, Apoline Vanoverberghe werd vijfde op Luana.

Alle resultaten van zondag