Frank Kemperman: "We kiezen de beste ruiters, niet de rijkste..."

Frank Kemperman: "We kiezen de beste ruiters, niet de rijkste..."

Het zijn hoogdagen voor de internationale paardensport, met het CHIO Aken op de agenda. De Badische Zeitung stelt zich wel de vraag of dit Mekka van de paardensport nog steeds de titel waardig is? Want zo lijkt het prijzengeld, goed voor ongeveer 1,9 miljoen euro, toch achterhaald op de Longines Global Champions Tour. 

Kemperman reageert positief: "Wij willen de beste combinaties aan de start in Aken, niet de rijkste. Bij ons zijn er geen startplaatsen te koop. Dat zorgt er bovendien voor dat winnen in Aken nog steeds speciaal is."

De Duitse krant sprak eveneens met de Grand Prix winnaar van vorig jaar, Marcus Ehning. De springruiter beaamt Kemperman's filosofie. "Er is niets mooiers dan winnen in Aken. De sfeer en het enthousiasme van de ruim 40.000 toeschouwers is ongekend."

Ehning bevestigd wel dat het prijzengeld wat achterhaald is. "De Grote Prijs is goed voor 1 miljoen euro, maar het is voornamelijk het prijzengeld in de andere rubrieken dat wat achterblijft, hoewel deze even zwaar zijn. Toch is het fantastisch hier te kunnen starten."

Nations Cup

Vanavond staat de Nations Cup op de agenda. Aken is echter geen onderdeel meer van het FEI Nations Cup series. Reden? Iets met Rolex en Longines ... Volgens Kemperman alleen maar een positief punt."We kunnen de beste teams van de wereld uitnodigen, ook de landen die niet aan de Nations Cup deelnemen."

Bron: Badische Zeitung