Z-Tour afgelast omwille van aangescherpte maatregelen FEI

Z-Tour afgelast omwille van aangescherpte maatregelen FEI

Nadat de MET IV tour aankondigde de organisatie af te gelasten, heeft ook de Z-Tour de ingeschreven ruiters laten weten dat de opgelegde maatregelen door het FEI.  Dat bericht verstuurde Zangersheide naar de ruiters en plaatste het eveneens op de site. De organisatie is PRO aangescherpte maatregelen, maar op dergelijke tijdspanne kunnen ze dit niet uitvoeren. 

Het is met pijn in het hart dat we de internationale Z-Tour, die op het programma stond van 15 april tot en met 2 mei moeten annuleren.

Op dinsdag 30 maart lanceerde de FEI de nieuwe maatregelen om de competitie op een zo veilig mogelijke manier opnieuw op te starten. Als concoursorganisator hebben wij volledig begrip voor de maatregelen die de FEI neemt en steunen haar hierin omdat de gezondheid van onze geliefde viervoeters ten allen tijde prioriteit dient te hebben. Het is voor Zangersheide als concoursorganisator echter onmogelijk om op slechts enkele dagen voor aanvang van het evenement deze maatregelen naar behoren uit te voeren.

"Wij hopen uit de grond van ons hart dat wij u snel weer met open armen op ons domein kunnen ontvangen!" leest het persbericht.  Ondertussen hoopt onze redactie dat dit een (geslaagde) 1 april grap is.

bron: zangersheide.com