Waarom paardenkinderen altijd uitgroeien tot sterke volwassenen

Waarom paardenkinderen altijd uitgroeien tot sterke volwassenen

Was je als kind helemaal geobsedeerd door paarden en breng je al je naschoolse uurtjes het liefst op de manege door? Dan weet je vast en zeker dat paardenkids altijd uitgroeien tot sterke volwassenen en wel om onderstaande redenen. 

Paardenkids zijn niet bang om vies te worden. Ondanks het feit dat de paardensport als heel glamoureus wordt voorgesteld, weten wij wel beter. We mesten stallen, lopen hele dagen in het stof, .. Paarden hebben ons geleerd dat het leven niet altijd schoon en comfortabel kan zijn. We hebben dus geleerd om soms gewoon even alle viezigheden opzij te schuiven en gewoon van het moment te genieten. 

Paardenkids leren ook omgaan met kritiek, mentale kracht is minstens even belangrijk. Het kan niet altijd even goed gaan en dat weten we als de beste. Soms heb je misschien gehuild tijdens een training maar hey, je bent er sterker van geworden, toch? 

Kinderen die met paarden omgaan en paardrijden, zijn over het algemeen erg perfectionistisch. We zijn 'gedrilld' om goed voor onze paarden én ons tuig te zorgen. Dat perfectionisme en die vastberadenheid nemen paardenkids mee in het dagelijkse en professionele leven. 

Je leert loslaten: paardenkids dachten misschien dat hun eerste pony voor altijd bij hen zou blijven maar niets is natuurlijk minder waar. We hebben echter ook geleerd dat er vrijwel altijd iets beters in de plaats komt. Loslaten is dus de boodschap! 


Bron: Bitmagazine.nl