VSN Horse Auction verkoopt wereldwijd voor 16.700 euro gemiddeld

VSN Horse Auction verkoopt wereldwijd voor 16.700 euro gemiddeld


De VSN Horse Auction heeft een mooie plek op de drukke veilingkalender weten te bemachtigen. De tweede editie die maandagavond online afliep, trok wereldwijde aandacht en dat betaalde zich ook uit in de verkopen. Veilingtopper met 38.000 euro was een prachtige zoon van Totilas. De gemiddelde prijs kwam uit op 16.700 euro, een stijging ten opzichte van de vorige veiling in december.


Na het succes van de eerste veiling werd de VSN getrakteerd op een nog mooier aanbod van kwaliteitsvolle paarden vanuit de leden. Met in totaal 31 veilingpaarden van drie en vier jaar (21 spring- en 10 dressuurpaarden) was er een breed aanbod. Enkele daarvan waren al onder het zadel en gedurende de veiling werden extra video’s aan de website toegevoegd.

Veilingtopper, de driejarige dressuurhengst No Limit (Totilas x Metall), werd voor 38.000 euro naar Duitsland verkocht. Uitschieter bij de springpaarden was Sublime van den Ham (Dieu-Merci van T&L x Wandor van de Mispelaere), die voor 27.000 euro naar Italië vertrekt.

Er waren ook kopers uit onder andere Duitsland, Polen, Verenigde Staten, Verenigde Arabische Emiraten en Portugal. Voorzitter Frans Burgers: “Ten opzichte van de eerste veiling hebben we qua kwaliteit een hoger niveau bereikt. Het koperspubliek is flink uitgebreid. We zijn verheugd met deze opbrengst en denken dat we hiermee onze VSN-leden van dienst zijn. Eind van het jaar organiseren wij opnieuw een online veiling.”



Foto: Veilingtopper No Limit (Totilas x Metall)

Bron: Persbericht