Voor de late beslissers: onze hengstenaanbevelingen

Voor de late beslissers: onze hengstenaanbevelingen
Heb je nog steeds niet beslist door welke hengst je je merrie wil laten dekken? We zetten graag onze hengstenaanbevelingen nog eens op een rijtje! 


Apardi (v. Corland)

Deze Corland zoon uit een moeder van Kannan heeft zich al meermaals in de sport bewezen. De naam doet het al vermoeden: Apardi is de volle broer van springkanon Bacardi VDL. Maar daarnaast presteert Apardi zelf onder Daniel Bluman ook nog eens op het allerhoogste niveau. Iets wat de gehele vaderlijn Corland- Kannan- Jasper- Fresco ook al deed. Corland ontwikkelde zich als echte stempelhengst en wordt op het hoogste niveau nog altijd vertegenwoordigd door Silvana HDC, California, Andretti S, Apardi zelf en nog vele anderen. Kannan zelf was een fenomeen onder Michel Hécart en nakomelingen als Steve Guerdats Olympisch kampioen Nino des Buissonnets, Wereldbekerfinalewinnares Albführen’s Paille, Molly Malone V en Quorida de Treho spreken voor zich. Jasper was onder de naam Little One één van de beste springpaarden van zijn tijd en drukt nog altijd zijn stempel op de fokkerij met zijn instelling, reflexen en voorzichtigheid.

Klik hier voor meer informatie


Corydon van T&L (v. Cornado I)

Corydon van T&L is in 2020 VERS beschikbaar en laat dat een uitgelezen kans zijn voor de fokkers! Deze spraakmakende 9-jarige hengst is Zangersheide gekeurd & stamt af van Cornado I x Chacco-Blue x Lancer III.Zijn nakomelingen spreken voor zich en worden zeer veelbelovend genoemd! Zijn eerste goedgekeurde zoon was Quatre Mai-L (Corydon x Toulon), die in 2019 bovendien uitgeroepen werd tot Kampioen van de BWP hengstenkeuring.Corydon was reservesieger van de Oldenburg keuring in 2013.

Klik hier voor meer informatie


Check in 2 (v. Cordalmé Z)

Deze Cordalmé Z zoon heeft zijn kwaliteiten ook al in de fokkerij bewezen. Vele van zijn oudste nakomelingen zijn actief op het hoogste niveau waaronder Fischerchelsea die met Michael Jung op CSI5* niveau springt en Che Fantastica die recent nog met Philipp Weishaupt tijdens het CSI5* concours van Doha aan de start kwam.  Ook zijn moederlijn is er eentje om u tegen te zeggen. De moeder van Check In is een Lord Pezi dochter. Lord Pezi was zeer succesvol in de sport en is bovendien een uitstekend vererver. Hij staat dan ook niet voor niets bij de beste springverervers op de WBFSH ranking.


Klik hier voor meer informatie