Voor de late beslissers: onze hengstenaanbevelingen

Voor de late beslissers: onze hengstenaanbevelingen

Ben je er nog steeds niet helemaal uit door welke hengst je je merrie graag zou laten dekken? In de komende dagen zetten we onze aanbevelingen nog eens graag op een rijtje voor de late beslissers! 

Eiskönig (Songline x Trocadero)

Ben je op zoek naar de ideale eventinghengst? Dan is Eiskönig zeker wat voor jou! De 12-jarige hengst valt op door zijn mooie bewegingen wat uiteraard vooral in het dressuuronderdeel een groot voordeel is: hij heeft zowel een ruime draf als een ruime galop en springt hierdoor onmiddellijk in het oog. Het is een mooi ogende hengst met veel attitude. Bovendien is de hengst makkelijk in de omgang, waardoor hij zelfs met het kleine kind overweg kan. De Songline-zoon heeft veel balans wat zowel het het spring- als het eventingdeel ten goede komt.

Klik hier voor meer informatie


H&M Chilli Willi (Casall ASK x Lord)

Vader Casall werd individueel 4de op het WK en EK en is meervoudig winnaar van Grand Prix en wereldbekerkwalificaties. Grootvader is Lord, de keuringskampioen van 1969 en vader van talloze internationale spring- en dressuurpaarden zoals Livius, Lugana, Lord Caletto, Lord Z, Lordon B, enz...Daarna zien we Cor de la Bryere en Ramzes, die tot de steunpilaren van de fokkerij beschouwd kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie


Oak Grove's Heartthrob (Heartbreaker x Artos Z) 

Oak Grove’s Heartthrob is op en top prestatiegericht gefokt. Elke fokker weet dat de parcoursen vandaag de dag paarden vragen met bloed, mentaliteit en scherpte. Laat dit nu net de eigenschappen zijn die wij in Heartthrob terugvinden, aangevuld met zijn uitstekende springkwaliteiten. Hoeven wij zijn vader, Heartbreaker, nog voor te stellen? Een top springpaardenleverancier. Op negenjarige leeftijd sprong hij al verdienstelijk tijdens Grote Prijzen op 1m60-niveau. Eén van de hoogtepunten in Heartbreaker zijn internationale carrière in de springsport is ongetwijfeld de vierde plaats in de Grote Prijs van Aken. Zijn ruiter, Peter Geerink, verklaarde ooit: ‘Hij heeft het hart van een leeuw en een galoppade waar menig groter paard jaloers op zou zijn.’ Daarnaast vererft Heartbreaker voorzichtigheid, vermogen, elektriciteit en zijn zeer goede mentaliteit.

Klik hier voor meer informatie