Vooruitblik op de LGCT Mexico met Nicola en Olivier Philippaerts

Vooruitblik op de LGCT Mexico met Nicola en Olivier Philippaerts
Deze week komen Gregory Wathelet, Jerome Guery, Pieter Devos en de broers Philippaerts aan de start in Mexico voor de aftrap van het Longines Global Champions Tour seizoen.

“Eigenlijk is het zeer makkelijk samen te vatten” zeggen de Philippaerts broers haast in koor. “De beste ruiters met de beste paarden worden samengebracht op zeer unieke plaatsen waar we in een uitzonderlijk kader en in de beste omstandigheden onze sport kunnen beoefenen.”

“De Longines Global Champions Tour is op alle vlakken het beste van het beste“ zegt Olivier Philippaerts. “De concurrentie is zo mogelijk nog groter dan bij andere wedstrijden en het lijkt of de hindernissen nog hoger en breder zijn dan wat we gewoon zijn.”  “Veel heeft natuurlijk ook te maken met de speciale locaties waar we mogen springen” vult Nicola Philippaerts zijn broer aan. “Zeg nu zelf: Miami Beach, de haven in Monaco en de Eifeltoren in Parijs om er maar enkele te noemen. Dat zijn stuk voor stuk unieke locaties. Door deel te nemen aan deze competitie komen we ook op uitzonderlijke plaatsen. We beginnen in Mexico en reizen nadien de wereld rond.”

“Samen met Olivier, Ben Maher, Martin Fuchs en Emily Moffitt neem ik deel aan de teamcompetitie. Onze teamnaam is London Knights” zegt Nicola Philippaerts die samen met H&M Harley v/d Bisschop en Chilli Willi deelneemt aan de openingswedstrijd in Mexico.