Paul Schockemöhle: "De kans dat de Olympische Spelen worden georganiseerd zonder publiek is groot"

Paul Schockemöhle: "De kans dat de Olympische Spelen worden georganiseerd zonder publiek is groot"
Paul Schockemöhle schat de kans groot in dat de Spelen worden georganiseerd zonder publiek. Ook is hij niet te spreken over het rhino vaccinatiebeleid. Hij uitte zijn mening in een interview met de Duitse zender NDR. 

Hij zegt het onvergeeflijk te vinden dat de paardenwereld het virus eigenlijk al jaren negeert én dat er zelfs geen vaccinatieplicht is. 

'Ik ent al 30 jaar al mijn (sport)paarden, jonge paarden en paarden in de fokkerij. Bonden daarentegen, hebben het virus genegeerd', aldus Schokemöhle. 

Hij vindt ook dat iedereen zijn eigen verantwoordelijk moet opnemen om de paarden te laten vaccineren. In het geval van de neurologische aandoening kan het tenslotte blijvende gevolgen hebben voor het paard. 

Ook spreekt de Duitser zich uit over de Olympische Spelen. Hij kreeg te horen dat Japan en het Internationaal Olympisch Committee de Spelen willen organiseren zónder publiek, al is dat nog niet zeker. 'Ook zonder publiek wordt het nog een hele opgave om alle officials en atleten te vaccineren nog voor de Spelen. Dat de Spelen doorgaan, daar blijven de Japanners van overtuigd', voegt hij toe. 

Bron: NDR