Jos Verlooy: Wout Van Aert zit in zetel

Jos Verlooy: Wout Van Aert zit in zetel

Gisteren was Jos Verlooy nog aan het feest met zijn nieuw toppaard Varoune in de Grote Prijs van Parijs; vandaag volgt hij Wout Van Aert in de Tour op de voet omdat hij ervan overtuigd is dat zijn “buurjongen” een kans heeft om de gele trui te pakken.

“Voor Varoune was het gisteren de eerste test bij de grote jongens en die heeft hij met brio doorstaan”, blikt Jos Verlooy terug op Parijs. “Hij heeft de capaciteiten om straks bij de wereldtop mee te draaien, samen met mijn andere belofte, Jacobien. Op die manier kan Varoune mee het programma van Igor en Caracas verlichten”.

“Voor mij maakt Wout Van Aert kans om vandaag de gele trui te veroveren”, schakelt Jos Verlooy probleemloos over naar de Tour. “Maar het ritverloop zal bepalen in hoeverre dit strookt met de afspraken binnen de ploeg. Uiteraard gaat Wout niet echt zijn ploegmakker Mike Teunissen aanvallen. De “moral” binnen de ploeg staat immers zo hoog met het geel van Teunissen en de witte trui van Wout, dat zij tot het uiterste voor elkaar gaan rijden. In feite zit Wout in een zetel want het is aan de andere ploegen om hen te bestoken. Maar persoonlijk zou ik wel voor de gele trui gaan als de mogelijkheid zich voordoet. Dat is nu eenmaal topsport!”.

“De gele trui van Teunissen doet mij denken aan mijn eerste Europees kampioenschap bij de senioren. Ik was toe nog junior en in sommige kringen werd dat niet met gejuich onthaald. Ik heb geprobeerd om mij er zo weinig mogelijk van aan te trekken maar als jonge gast is dat niet echt makkelijk. Ik ben er gestart zonder verwachtingen en plots was ik beste Belg. Teunissen zal ook niet verwacht hebben dat hij in het geel door België zou mogen koersen. Dat maakt het uiteraard heel bijzonder. Voor mij was dat eerste EK de start van mijn carrière op het hoogste niveau; wellicht volgen er voor Teunissen ook nog meerdere successen na deze Tour. Zo een eerste belangrijke prestatie zorgt immers voor een boost in het vertrouwen in eigen kunnen”.


Bron: Persbericht