Igor verkozen tot Landbouwleven Paard van het Jaar

Igor verkozen tot Landbouwleven Paard van het Jaar
Met ruime voorsprong is de elfjarige BWP’er Igor (v. Emerald van ’t Ruytershof) door de lezers van Landbouwleven uitgeroepen tot Paard van het Jaar 2019.

Het is een beloning voor talloze overwinningen en ereplaatsen, waaronder een individuele bronzen plak op het Europees Kampioenschap in Rotterdam. 

Het stond in de sterren geschreven. Als het Belgische team goud verovert op de belangrijkste afspraak van het jaar, het EK in Rotterdam, met in dat team twee Belgisch gefokte paarden, dan stijgen de kansen in het ‘Paard van het Jaar’-referendum voor die fokproducten zienderogen. Als een van de twee vervolgens ook nog een individuele bronzen plak in de wacht sleept, dan lijkt het pleit beslecht. En zo geschiedde. Igor behaalde zowat de helft van alle uitgebrachte stemmen.

De door Maarten van Waes gefokte Emerald zoon weet zo Sea Coast Pebbles Z op te volgen als 'Paard van het Jaar'. De elfjarige BWP-er behaalde samen met ruiter Jos Verlooy diverse fantastische resultaten het afgelopen jaar. Zo wonnen zij bijvoorbeeld brons op het Europees Kampioenschap in Rotterdam en was er een gouden teammedaille op ditzelfde evenement. Zowel ruiter als paard zijn tevens nog in de running voor het EquiGala Awards. 

Bron: Landbouwleven