Daniel Deusser en Duitse federatie begraven strijdbijl

Daniel Deusser en Duitse federatie begraven strijdbijl
Na een lange juridische strijd hebben Daniel Deusser en de Duitse hippische federatie (FN) de strijdbijl begraven. Ongeveer negen jaar geleden werd de Duitse springruiter geschorst als stalruiter van Jan Tops. In 2007 werd Deusser betrapt op het gebruik van verboden medicatie bij zijn paard Pristanna (v. Guidam).

Deusser werd bijgevolg geschorst voor drie maanden en ontving een geldboete van de Amerikaanse federatie (USEF). Nadien trok ook de Duitse federatie de wedstrijdlicentie van de ruiter in, dit was de oorzaak voor een aantal procedures tussen Deusser en de FN.

Deusser beweerde dat hij tussen de 120.000 en 160.000 euro prijzengelden zou misgelopen zijn. Net voor de aanvang van de zitting in Dortmund hebben de FN en Deusser nu een schikking gevonden.




Na een juridische strijd van maar liefst negen jaar hebben Daniel Deusser en de Duitse hippische federatie (FN) de strijdbijl begraven. De Duitse topruiter werd aangeklaagd en geschorst wegens het gebruik van ongeoorloofde medicatie. Nu hebben partijen een schikking bereikt.