BWP prijskamp van Oudenaarde komt er weer aan

BWP prijskamp van Oudenaarde komt er weer aan
Affiche 2014Op zaterdag 12 juli organiseert BWP-gewest Oudenaarde opnieuw haar gewestelijke merrieprijskamp en Open Vlaams BWP-veulenkampioenschap. Voor de tweede maal op rij gaat alles door op het terrein fokkerij “Van De Eedthoek” (adres: Baaigemstraat 419 – 9890 Baaigem-Gavere). Deze nieuwe locatie kon vorig jaar reeds op heel wat bijval rekenen.

's Voormiddags vindt zoals gewoonlijk de merrieprijskamp plaats. Vanaf 13 uur komen de veulens aan bod. Fokkers die hieraan deelnemen met een BWP geregistreerd veulen kunnen zich, ook dit jaar met hun fokproduct kwalificeren voor het Nationale Kampioenschap BWP-eliteveulens.

Het Open Vlaams BWP-veulenkampioenschap blijft echter “open” voor deelname van veulens geregistreerd binnen eender welk warmbloedpaardenstamboek. En is dus ook open voor alle deelnemers van buiten het gewest!

Voor zowel de merrieprijskamp én het Open Vlaams BWP-veulenkampioenschap wordt opnieuw voor een rijk gevulde prijzenpot aan geldprijzen en een massa naturaprijzen gezorgd.

Dit jaar wordt op de merrieprijskamp 50 euro geschonken aan elke reekswinnaar en 25 euro per deelnemende merrie. BWP-gewest Oudenaarde wil nogmaals de aandacht vestigen op heb belang van deelname met 3-jarige merries. Dit voor het verkrijgen van het merrierapport, dat in de toekomst héél belangrijk wordt in de fokkerij.

De prijzenpot voor het Open Vlaams BWP-veulenkampioenschap bedraagt 2500 euro. Bij effectieve deelname aan de veulenwedstrijd wordt de helft van het inschrijvingsgeld terugbetaald!

Via onze site www.bwp-oudenaarde.be vindt u een link naar het inschrijvingsformulier voor het Open Vlaams BWP-Veulenkampioenschap. U kan contact ook opnemen met het gewestsecretariaat (Tel.: 0478 58 44 31 of davy.moreels@skynet.be).

Zowel deelnemers als toeschouwers zijn van harte welkom! Eetgelegenheid ter plaatse.