Uniek en nieuw aan de kust: Phena biedt met sport- en opfok stal een ‘full-service'

Uniek en nieuw aan de kust: Phena biedt met sport- en opfok stal een ‘full-service'


Heb jij al van Phena gehoord? Zo niet, tijd om daar verandering in te brengen! Paard en service behoren tot de kernwaarden van Phena. Wat de stal bovendien uniek maakt, is hun ligging: de stal ligt aan de kust waardoor paarden weinig tot geen last hebben van vliegen en dazen.


Opfok @ ’t Phenahof te Middelkerke

It's that time of the year again, de winter komt eraan ... voor veulens het moment om de eerste stappen te zetten richting een succesvolle sportcarrière. Die gedachte zet Phena om in de praktrijk met hun nieuwste uitbreiding: een opfokstal waarde focus ligt op de natuurlijke ontplooiing van veulens in opfok. Daarnaast ligt ook de opfok van drachtige merries binnen de mogelijkheden.

“Het idee is eigenlijk heel simpel: we willen dat de veulens op een zo natuurlijk mogelijke manier in een zo natuurlijk mogelijke omgeving kunnen opgroeien”, klinkt het. “Zo is beweging één van onze voornaamste vereisten. Voor de goede ontwikkeling van een veulen, is het belangrijk dat het zich vrij kan bewegen. Alle boxen zijn omwille van die reden voorzien met uitloop die afgesloten kan worden bij (te) slecht weer.


Zadelmak maken en sportstal @ Phena Stables te Wulpen

“We wilden ons niet enkel focussen op veulens”, vertellen de drijvende krachten achter Phena.“Daarom bieden we naast de opfok van veulens ook onze diensten aan om paarden zadelmak te maken. We gaan bij het zadelmak maken op een rustige, geduldige manier te werk. Elk paard is anders en sommige paarden hebben nu eenmaal meer tijd nodig in hun ontwikkeling. Wij geven alle paarden de tijd die ze nodig hebben om aan een zadel én ruiter te wennen. Het belangrijkste is dat onze klanten tevreden zijn en dat hun paarden op een zelfzekere manier, zonder angsten, aan hun sportieve carrière kunnen beginnen”, gaan ze verder.

“Na het zadelmak maken, kunnen we nog steeds onze klanten bijstaan. Zo bieden we ook de mogelijkheid om jonge paarden door te rijden, de paarden op wedstrijd uit te brengen én onze klanten bij te staan in een eventuele verkoop van hun paard. We willen kortom onze klanten altijd kunnen bijstaan en service kunnen bieden, ongeacht de leeftijd van hun paard”.

Kortom: of je paard nu drachtig, pas geboren, nog niet zadelmak is of doorgereden moet worden: Phena is de place to be!