Conrad de Hus is verkocht naar Amerika

Conrad de Hus is verkocht naar Amerika
Gregory Wathelet heeft afscheid genomen van de 11-jarige Holsteiner hengst Conrad de Hus (v. Con Air). In een persbericht laat de vice-Europees kampioen weten dat de Amerikaan Quinten Judge de nieuwe ruiter wordt. Judge heeft ook al HH Copin vd Broy in zijn stallen staan, hiermee won Wathelet in 2011 nog de Wereldbeker van Mechelen.

Vorig jaar won Wathelet met Conrad de Hus nog zilver op het Europees kampioenschap in Aken. Zij wonnen ook de Grote Prijs van de GCT manche in Chantilly. Daarnaast wonnen zij met het Belgische team ook de finale van de Nations Cup in Barcelona door als enige combinatie geen enkele fout te maken.

In 2014 eindigde de toen 9-jarige Conrad de Hus net buiten de top 10 op de Wereldruiterspelen.

"Het is met gemengde gevoelens dat ik afscheid neem van Conrad. Aan de ene kant ben ik verdrietig en teleurgesteld dat een uitzonderlijk paard als Conrad, dat mij vorig jaar het beste seizoen uit mijn carrière bezorgde vertrekt, maar aan de andere kant is het altijd de wens van Xavier-Marie geweest om hem ooit te verkopen." aldus Gregory Wathelet, die met Conrad enkele weken geleden opnieuw in de ring verscheen nadat hij sinds oktober een lange rustpauze had gekregen.

Na het missen van een Olympisch ticket voor het Belgische springteam vertrokken al verschillende paarden uit het team. Want voor Conrad de Hus werden ook al Pommeau du Heup (Niels Bruynseels), Armstrong van de Kapel (Olivier Philippaerts) en Domino van de Middelstede (Jos Verlooy) verkocht.