BWP-gefokte dressuurtopper Illuster vd Kampert (Spielberg) naar Amerikaanse Young Rider

BWP-gefokte dressuurtopper Illuster vd Kampert (Spielberg) naar Amerikaanse Young Rider
De Amerikaanse Young Rider Benjamin Ebeling (zoon van Jan Ebeling, lid van het Amerikaanse Olympische dressuurteam) heeft de BWP-gefokte Illuster vd Kampert gekocht. Deze elfjarige is een zoon van Spielberg uit een Contango-moeder.

In het voorjaar van 2016 verkocht de Duitse paardenhandelaar Jochen Arl het paard aan Sasha Cutter uit New York, die hem ontdekte terwijl hij getraind werd door de Portugese Maria Pais do Amaral. Cutter verhuisde hem naar Shannon Peters in Californië om te rijden. Peters en Illuster maakten hun debuut op de nationale Small Tour in Las Vegas in januari 2017. Ze bracht hem verder nog in zes wedstrijden uit in het voorjaar en de vroege zomer van dat jaar.

In de herfst van 2017 verhuisde Illuster naar de East Coast naar de stallen van David Marcus in Wellington, Florida. De eigenaresse wilde immers meer betrokken zijn. Marcus reed het paard twee keer op nationaal niveau op Small Tourniveau, eentje in november 2017 en eentje in februari 2018.

Illuster is dan nu verkocht aan de Young Rider Benjamin Ebeling, die met Behlinger te zien was op internationale Young Riderwedstrijden in 2018. "Deze combinatie ontwikkeld zich al zo mooi, en we zijn erg benieuwd wat zij in de toekomst samen zullen doen," zei David Marcus over de verkoop.

De nieuwe combinatie Ebeling-Illuster maakte haar debuut op de nationale wedstrijd in Wellington begin deze maand. Ze wonnen de Young Rider team test met 71,471% in een rubriek met drie starters op zaterdag. In de Young Rider individual test op zondag wonnen ze opnieuw.