Thiam vd Bosdam en Trappist van 't Gelutt zijn nationaal veulenkampioenen BWP Eliteveulens

Thiam vd Bosdam en Trappist van 't Gelutt zijn nationaal veulenkampioenen BWP Eliteveulens

Vandaag werden de nationale kampioenen bij de BWP Eliteveulens gekozen, zowel voor spring- als dressuurpaarden en ook de pony's. Bij de springveulens werden Thiam vd Bosdam en Trappist van 't Gelutt de kampioenen. 

Thiam van den Bosdam werd de kampioene bij de vrouwelijke veulens met 92 punten van 100. Deze dochter van Pegase van 't Ruytershof x Darco werd gefokt door Freddy en Stefaan De Vos-De Smet. Vicekampioene werd Tchacco Tequila (Chacco-Blue x Cardento) van Ruben Redde. Met 88 punten plaatsten Tismeralda L-H-E (Emerald van 't Ruytershof) van Herman en Erik Leyssen op de derde plaats. 

Bij de mannelijke springveulens ging de kampioenstitel naar Trappist van 't Gelutt die 90 punten behaalde. Trappist is ook een zoon van Pegase van 't Ruytershof uit een moeder van Okidoki van 't Gelutt Z gefokt door Geert Somers van Stoeterij van 't Gelutt. Tuntutuliak vd Meerhoeve (Opium JW vd Moerhoeve x Deauville de la Vie) van Koen Vehent werd tweede met 89,5 punten. Titus KN ter Beuken won het brons.

Ta Vita der Steenakker kreeg de kampioenstitel bij de vrouwelijke dressuurveulens. Dit fokproduct van Lambert Cuppens is een For Ferrero VDB x Lord Sinclair I. T-Vitaniro van 't Westhof (Vitalis) werd tweede. 

Bij de mannelijke dressuurveulens werd de Vitalis-zoon (x Stedinger) Titalis vd Kempenhoeve kampioen. Hij werd gefokt door De Kempenhoeve. Tyrel van de Guldennagel (Pegasus vd Guldennagel x Canabis Z) werd tweede. 

De kampioenstitel bij de mannelijke Belgische Rijpony's Grote Maat was voor Ayro Prince Chafay van den Elsleuken (Tout Beau de la Cure x Oosterbroek Francois). 

Klik hier voor alle resultaten.