Simone Blum: "Ik was klaar voor de start, maar wedstrijden simuleren is onmogelijk"

Simone Blum: "Ik was klaar voor de start, maar wedstrijden simuleren is onmogelijk"

Na de geboorte van haar dochter in februari dit jaar wilde Wereldkampioene Simone Blum deze maand beginnen met haar voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio.

Blum blijft ondanks de situatie uiterst gemotiveerd en zou liever vandaag al in de wedstrijdring verschijnen dan morgen. “Sinds ongeveer drie weken train ik weer met Alice en we hebben inmiddels onze eerste sprongen samen weer gemaakt,” vertelt Blum aan DW.com. “Niet zozeer voor het paard, maar meer voor mijn eigen gevoel.”

DSP Alice (Askari 173) verkeert alvast in topconditie. Blum haar WK-merrie werd tijdens haar zwangerschap verder getraind. “We hadden het zo gepland dat wanneer ik weer fit zou zijn, we gelijk door zouden kunnen pakken. Dat dit nu niet kan is heel erg jammer.”

“Ik merk aan mijn lijf dat ik een half jaar niet gereden heb,” gaat Blum verder. “Vooral als ik drie of vier paarden op één dag heb gereden. Bij mijn eerste push-ups merkte ik gelijk dat mijn buik- en armspieren niet meer zijn zoals het zou moeten, maar ik begin te herstellen. Ik doe Pilates, loop hard en leef gezond.”

Terugkeer...

“Een wedstrijd simuleren is lastig. Natuurlijk kun je een parcours uitzetten, maar het blijft anders dan een wedstrijd. Je mist de toeschouwers, de sfeer en het gevoel dat daarbij komt kijken. Die laatste drie dingen kun je thuis niet nabootsen.”

bron: WD.com