Simon Morssinkhof: "Voor ons, de jonge ruiters, is het een opluchting dat we onze Olympische droom kunnen blijven najagen"

Simon Morssinkhof: "Voor ons, de jonge ruiters, is het een opluchting dat we onze Olympische droom kunnen blijven najagen"
Er is de laatste tijd heel wat te doen geweest omtrent de paardensport en het format ervan op de Olympische Spelen. Zoals u al eerder las zal de paardensport bijna zeker ook deel uitmaken van het Olympisch kader van de Spelen in Los Angeles 2028.

Voor de FEI is het ook belangrijk dat dit zo zal blijven om jonge ruiters gemotiveerd te houden en om hen te inspireren om hun Olympische droom waar te maken.

Ook onze landgenoot Simon Morssinkhof hoopt daar in 2028 aan de start te staan. 

"Wat betreft het besluit om de paardensport op het Olympisch programma voor LA 2028 te houden, denk ik dat het goed is dat het IOC kritisch naar onze sport kijkt, want het welzijn van onze paarden moet altijd op de eerste plaats komen. Het houdt ons als ruiters en andere betrokkenen bij de sport scherp, want het niveau van de competitie blijft stijgen", zegt hij. 

"Voor ons jonge ruiters en alle anderen in de sport is het een opluchting dat we de Olympische droom kunnen blijven najagen en onze motivatie hoog kunnen houden", besluit hij.