Schockemöhle en Helgstrand bevestigen: ‘Bod van 1,9 miljoen genegeerd’

Schockemöhle en Helgstrand bevestigen: ‘Bod van 1,9 miljoen genegeerd’

Afgelopen weekend organiseerde het Hannoveraanse stamboek zijn traditionele veiling op de hengstenkeuring. De veiling van cat. nr. 54 (Cadeau Noir x Licosto) zindert nog na. De hengst werd verkocht voor 1,89 miljoen euro, maar blijkt nu dat veilingmeester Bernd Hickert het bod van 1,9 miljoen euro voor  de hengst, geboden door Paul Schockemöhle en Andreas Helgstrand zou hebben genegeerd.

In een persbericht maken Schokemöhle  en Helgstrand duidelijk dat ze tot op het einde tegenbieder waren. "Onze bieding van 1,8 miljoen euro werd genegeerd door de veilingmeester. Hoewel onze bieding bekend was bij de organisatie van de veiling. Toen we bezwaar gemaakt hebben van de 1,79 miljoen euro verkoop prijs werd de veiling opnieuw geopend."

"Nadien bood Rebecca Gutman (de nieuwe eigenaresse van de hengst, nvdr.) 1,89 miljoen euro en hebben wij meteen 1,9 miljoen euro geboden. Opnieuw werd ons bod genegeerd." In het bericht vermelden beiden dat ze de gedraging van de veilingmeester ten aanzien van hen, bruskerend vinden.