Rodrigo Pessoa en Vladimir Tuganov stellen zich kandidaat om ruiters te vertegenwoordigen bij FEI

Rodrigo Pessoa en Vladimir Tuganov stellen zich kandidaat om ruiters te vertegenwoordigen bij FEI

De Voormalig Olympisch kampioen, Rodrigo Pessoa en de Russische springruiter, Vladimir Tuganov zijn de twee kandidaten om de volgende vertegenwoordigers te worden van de springruiters bij het FEI. Dit voor de periode 2022 - 2026. Slechts één van de twee zal aangesteld worden om Pedro Veniss te vervangen.

Per discipline is er steeds één vertegenwoordiger om de belangen van de ruiters in die discipline bij het FEI te vertegenwoordigen. Veniss was vanaf 2020 actief maar besliste zijn mandaat vroegtijdig stop te zetten.

In zijn motivatie focust Pessoa zich voornamelijk op zijn ervaring en zijn eerdere rol als vertegenwoordiger van ruiters. Pessoa was immers in het verleden al voorzitter van de IJRC (International Jumping Rider Club), daar zetelt hij momenteel in het bestuursorgaan. Verder heeft hij naast zijn sportieve carrière ook ervaring als bondscoach. Van 2016 tot en met 2018 coachte hij de Ierse spring équipe.  

Verder focust de Braziliaan zich op het feit dat ethische waarden sterk moeten benadrukt worden in onze sport.

Tuganov is momenteel de vice-voorzitter van de Russische federatie. Hij focust zich in zijn motivatie om zijn netwerk en ervaring van het bedrijfsleven en bestuursorgaan van de Russische federatie. Ik wil de springsport verder laten evolueren.  "Ik voel me er klaar voor," besluit hij gemotiveerd.

De stemmingen zijn nu open tot en met 31 oktober 2022.

Stem procedé: Klik hier