Paul Schockemöhle en Ulli Kasselmann geven de fakkel door

Paul Schockemöhle en Ulli Kasselmann geven de fakkel door

Paul Schockemöhle en Ullrich Kasselman, beiden half de 70, zijn geen onbekenden. Velen kennen de twee vooral van de PSI-veilingen. Maar het duo doet samen met Pauls vrouw Bettina ook nog meer samen, ze organiseren verschillende concoursen in Duitsland bijvoorbeeld. Denk maar aan Hagen (Horses & Dreams en Future Stars), Neumünster (VR Classics) en tot slot ook nog Bremen (German Classics). Onder het bedrijf PST Marketing is deze organisatiebusiness ondergebracht waar Paul en Bettina Schockemöhle en Ullrich Kasselman zich nu uit terugtrekken. 

Ulrich's Kasselmann's zoon François zou nu het roer overnemen. Dat maakten de twee mannen afgelopen weekend zelf bekend in Neumünster waar ze op een bijeenkomst de aankondiging over deze stap deden. De afgelopen jaren schoof ook Schockemöhle al een groot deel van zijn ondernemingen door naar zijn dochter en verkocht hij ook onderdelen van zijn bedrijven. Paul liet weten dat hij uit zijn ondernemingen 'niet naar buiten gedragen wil worden, maar nog zelf naar buiten wil kunnen lopen'. 

Hoop op een vrije zondag thuis 

Bij de Lewitz-stoerij en zijn logistieke ondernemingen staat Schockemöhle nog steeds zelf aan het hoofd. Vrouw Bettina Schockemöhle moet zien dat haar man ook daar de verantwoordelijkheid overdraagt: "Loslaten is niet echt zijn ding, want hij heeft nog zoveel te doen." Toch heeft ze hoop dat haar man nu gewoon eens een zondag thuis kan zijn zonder te hoeven werken. 

Einde als Japanse bondscoach 

De Duitse website spring-reiter.de, die bij de bijeenkomst in Neumünster aanwezig was, meldt dat Schockemöhle ook stopt als Japanse bondscoach. "Ik ben 76, heb elf Olympische Spelen meegemaakt. Altijd in een bepaalde functie. Ik hoef niet meer op mijn 80ste op de Olympische Spelen te staan. De Japanners wilden dat ik doorging, maar mijn tijd is voorbij. Zij hebben de paarden nog bij mij en ik heb nu een relatief flexibel contract als adviseur" , aldus Schockemöhle. 

Bron: horses.nl 

Foto: PSI Auktion