Ook Duitsland en Oostenrijk voeren 'rijverbod' in

Ook Duitsland en Oostenrijk voeren 'rijverbod' in

Gisteren werd aangekondigd dat in België alle recreatieve sporten, waaronder ook paardrijden, tijdelijk verboden werden. België lijkt nu een voortrekkersrol te hebben gespeeld in deze situatie want ook Nederland, Duitsland en Oostenrijk hebben de regels ondertussen verstrengd. 

Ze doen dit omdat verschillende recreatieve ruiters hun 'tijdelijke werkloosheid' als een soort van vakantie zagen en dus bijgevolg in grote aantallen naar maneges en pensionstallen afzakten. Dit bleef ook bij de Duitse overheid niet onopgemerkt. Zij hebben dus ondertussen een 'rijverbod' ingevoerd. Paardrijden is ondertussen verboden in onder andere de Duitse regio Pinneberg en in Hamburg. In deze regio's mogen paarden wel nog beweging krijgen maar alleen aan de hand of aan een longe. 

Ook in Oostenrijk werden de regels ondertussen verstrengd. Het rijden van paarden op pensionstallen en maneges is daar helemaal verboden. Paarden die aan huis staan, mogen wel nog gereden worden maar ze mogen het terrein niet verlaten.