Ook Belgen kopen bij KWPN auction

Ook Belgen kopen bij KWPN auction

Met vijf veulens die minimaal 6.000 euro opbrachten en elf veulens die in handen van buitenlandse kopers kwamen, blikt het KWPN stamboek tevreden terug op de online veiling.

De buitenlandse interesse die er eerder dit jaar al was bij de KWPN Online 3&4-Years-Old Auction, was er ook bij de eerste KWPN Online Veulenveiling van dit jaar! Afgelopen vrijdag gingen de biedingen open en bleek er al wereldwijd interesse te zijn in de 20 veilingveulens. Vandaag, en dan voornamelijk in de laatste uren van de veiling, sloegen diverse buitenlandse kopers hun slag.

Veel buitenlandse bieders

De veilingtoppers van deze eerste editie zijn de Vaderland-zoon Reggae en Romeo Angulo Sambecano, een hengstveulen uit de eerste jaargang van de hengst Lord Romantic, die beide verkocht zijn voor een bedrag van 8.500 euro. Een stevig biedduel ging er aan vooraf, voordat beide hengstveulens voor dit bedrag digitaal werden afgeslagen. Bieders uit Nederland, Duitsland, Amerika, België en Oekraïne en Zweden toonde interesse. Uiteindelijk trokken de bieders uit Amerika aan het langste eind. Vorig jaar kwam de Grand Prix hengst Hardrock Z beschikbaar voor de fokkerij. Uit zijn eerste jaargang werd zijn zoon Ricard H.M. verkocht voor 8.000 euro naar België's First Horses.

bron: KWPN.nl