Nieuwe studie toont aan dat paardensporters vaak op eigen levenskwaliteit bezuinigen ten voordele van de viervoeter(-vriend).

Nieuwe studie toont aan dat paardensporters vaak op eigen levenskwaliteit bezuinigen ten voordele van de viervoeter(-vriend).

Heel vaak wordt gezegd, de paardensport is een microbe. Een dure hobby en heel wat liefde voor je viervoeter. Alle vrije uren van een paardensporter worden besteedt aan zijn of haar paard. Maar ook vaak de laatste centen. Een recente studie toont aan de paardensporters op meer bezuinigen dan gedacht. 

Er is altijd wel iets te kopen voor je paard, het hoeft daarom niet meteen levensnoodzakelijk te zijn. Om je viervoeter perfect te verzorgen en verwennen besparen heel wat paardenmensen op verschillende persoonlijke uitgaven.

Uit de Britse studie blijkt dat eigen eten er als eerste moet aan geloven. De kans is groot dat paardensporters vaak een restaurantbezoek skippen en ook heel wat restjes opsparen om zelf voldoende te eten te hebben. Groot contrast met het paard dat een evenwichtig en uitgebalanceerd menu voorgeschoteld krijgt. Gemiddeld spenderen paardenmensen 19% meer aan het voeder en supplement voor paarden als aan hun eigen maaltijden.

Ook vakanties worden vaak opzij gezet. De Britse studie toont aan dat er wel gespaard wordt maar dat de vakantie vaak een kampioenschap of internationale wedstrijd is in plaats van een strandvakantie of romantische citytrip.

Als laatste blijkt dat cadeau's al helemaal uit den boze zijn. Althans persoonlijke cadeau's, want paardensporters zullen vlugger een geschenk onder de kerstboom vinden voor hun paard in plaats van voor henzelf. 'An sich' totaal niets verkeerd aan.