Nieuwe GP maakt winnaar miljonair

Nieuwe GP maakt winnaar miljonair

Maar: als je wil starten moet je wel eerst 125 000 dollar betalen

In Santa Fe, Californië, wordt op 7 april 2020 een Grand Prix georganiseerd waar de winnaar een miljoen prijzengeld krijgt. De totale pot bedraagt 1,5 miljoen dollar. Hierdoor is Spruce Meadows niet meer het enige concours met zo'n prijzenpot.

Voor deze 'Ante Up' GP worden maar vijftien ruiters van de gehele wereld uitgenodigd: de vijf beste Amerikaanse ruiters op de Longines FEI-ranking, de vijf beste buitenlandse ruiters uit die ranking en vijf 'wild cards' van de organisatie. Deze worden aangevuld met twee reserveruiters. 

Ruiters en/of eigenaar kunnen de 125 000 dollar startgeld volledig zelf betalen, waarbij de winst dan ook volledig voor de ruiter/ eigenaar is OF een investeerder het startgeld laten betalen. Alleen is dan maar 25% van de prijzenpot voor de winnaar en gaat de andere 75% naar de investeerder. 

De GP zal deel uitmaken van de Split Rock Jumping Tour in de Verenigde Staten. De eigenaars van deze Tour hopen met dit systeem een nieuwe dinamiek te brengen in de jumpingwereld, en deze voor het grote publiek interessant te maken. Het zal ook de eerste GP zijn die in de Verenigde Staten live wordt uitgezonden op televisie.


Bron: Horse and Hound