Laurence Vanommeslaghe beste Belgische in nieuwe FEI Wereldranglijst

Laurence Vanommeslaghe beste Belgische in nieuwe FEI Wereldranglijst

Per 1 september is de nieuwe regeling van de FEI in voege; In plaats van één ranking zijn er vanaf nu twee en zullen ruiters en paarden apart gerangschikt worden. Bij de ruiters doet Laurence Vanommeslaghe de beste zaak voor België met haar 25e plaats. 

Jessica Von Brendow-Werndl leidt nog steeds de ranking aan, nadat ze haar punten liet bevriezen naar aanleiding van haar zwangerschap. Na haar komen Cathrine Laudrup-Dufour, Charlotte Fry, Isabell Werth, Carina Cassoe Krüth en Patrik Kittel. Dinja Van Liere is de beste Nederlandse en vindt haar plek binnen de top tien op de zevende plaats. 

Voor ons land is Laurence Vanommeslaghe de beste amazone in de lijst. Net binnen de top 50 vinden we nog Larissa Pauluis op 49.

Bij de paarden is TSF Dalera BB (v. Easy Game) de aanvoerder van de ranking. Vamos Amigos (v. Vitalis) volgt op twee en heeft nog Glamourdale (v. Lord Leatherdale), DSP Quantaz (v. Quaterback), Heiline's Danciera (v. Fürstenball) en uiteindelijk Hermès NOP (v. Easy game) achter hem. 

Ranking ruiters
Ranking paarden