Menner Glenn Geerts in WB-finale: “Met heel veel ambitie”

Menner Glenn Geerts in WB-finale: “Met heel veel ambitie”

Voor vierspanmenner Glenn Geerts was 2019 een topjaar met drie medailles: twee op het EK in Donaueschingen en één in de Wereldbekerfinale in Bordeaux. Dit weekend vormt Bordeaux alweer het decor van die Wereldbekerfinale en wéér is Glenn erbij.

“En met heel veel ambitie”, vertelt een enthousiaste Geerts. “Ik heb vorig jaar weer stappen vooruit gezet en dat is de wereldtop niet ontgaan. De absolute kleppers weten dat ze rekening met mij moeten houden. Nu was mijn Wereldbekerjaar ééntje met ups – vooral dan Stockholm en Genève – maar ook met downs. Dat laatste was niet eens slecht, want in Mechelen bijvoorbeeld heb ik van mijn fouten geleerd en ben ik nóg harder gaan trainen. Maar goed, er mogen er maar zes deelnemen aan de finale en ik ben erbij. Dat is al een overwinning op zich. In Bordeaux heb ik niks te verliezen en begint iedereen weer van nul. Ik zal wel meteen bij de les moeten zijn.”

Negro niet

Geerts kiest in Bordeaux voor ervaring. “Daarom zal de opstelling van mijn paarden dezelfde zijn als vorig jaar in Bordeaux. Negro is nog maar 6 jaar – de minimumleeftijd – en hij heeft al veelbelovende dingen laten zien, maar hij is nog te jong en te wispelturig. Daarom vervang ik hem in de finale door Szellem, die er vorig jaar ook bij was in Bordeaux. Zo zal ik hopelijk niet voor verrassingen komen te staan. En zoals ik al zei: het zal er meteen ‘boenk’ op moeten zijn, want de warming up van zaterdagavond telt al voor 50% mee. Dat resultaat gaat dus mee naar de finale van zondag.” We wensen Glenn Geerts en z’n team alvast veel succes. 

bron: KBRSF