Marthe van Gorp haar Loreen van de Landhoek overleden

Marthe van Gorp haar Loreen van de Landhoek overleden

Een zware domper voor de Belgische jeugdamazone, Marthe van Gorp. Begin deze maand werd bekend dat Van Gorp haar Loreen van de Landhoek buiten strijd kwam door een blessure. Na intensief onderzoek en mogelijke genezing bleek er geen oplossing voor de achtjarige merrie.

"Lieve Loreen, lieve stoere Loreen.. je hebt zo hard gevochten, want dat was je: een echte "fighter". In de piste, in je stal, op de camion.. een harde tante!" schrijft Van Gorp haar moeder. "In 2 jaar tijd volgden de successen mekaar op... het BK en WK voor zevenjarige paarden, Belgisch kampioen, het EK in Zuidwolde... je was nog maar act.. alles moest nog beginnen."

"Maar het heeft niet mogen zijn. Een vreselijk ongeluk besliste er anders over... slaap zacht, lieve Loreen. We zullen je nooit vergeten... "

Samen met Loreen vd Landhoek (Breemeersen Adorado) hield Van Gorp dit jaar de concurrentie achter zich op het podium van het Belgisch kampioenschap voor junioren. De achtjarige merrie rust nu in de harten van haar omringende familie.