Maria Caetano: "Coroado is misschien niet het typische dressuurpaard maar dat lijkt hem net te motiveren om zich nog meer te bewijzen"

Maria Caetano: "Coroado is misschien niet het typische dressuurpaard maar dat lijkt hem net te motiveren om zich nog meer te bewijzen"
Terwijl de Jumping ruiters deze middag hun Wereldbeker zullen rijden, was het gisterenmiddag aan de dressuurruiters. De winst ging naar Hans Peter Minderhoud. Hij reed Glock's Dream Boy N.O.P. naar de overwinning met 83,665%. Hij vertelde ons dat hij blij was om na zeven jaar terug in Mechelen te zijn: "Het was zeven jaar geleden dat ik nog in Mechelen geweest ben. Ik ben dan ook erg blij dat ik terug hier ben".

Hij zei ook dat het oorspronkelijk niet de bedoeling was om met Dream Boy naar Mechelen te komen: "Ik ben pas in Londen aan de start gekomen met Dream Boy en ben daar eigenlijk met een heel slecht gevoel vertrokken. Ik wilde mijn jaar niet op deze manier afsluiten, dus daarom heb ik besloten hem toch nog mee naar Mechelen te nemen. Achteraf gezien ben ik natuurlijk heel blij met die beslissing".

Ook Helen Langehanenberg, die gisteren op de tweede plaats eindigde, was blij om in Mechelen te zijn: "Ik heb twee jonge kinderen en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om op kerstdag op wedstrijd te vertrekken. Toen echter bleek dat ik de eerste dag nog niet aan de start moest komen, heb ik mij onmiddellijk ingeschreven! Ik wilde heel graag naar Mechelen komen en door de organisatie is het toch gelukt".

De Portugese Maria Caetano is bij het grote publiek misschien wat minder bekend, maar ze zorgde in de Nekkerhal meermaals voor kippenvel: "Het was fantastisch om te voelen dat het publiek van Mechelen als een blok achter mij stond. Dit geeft altijd een super gevoel en geeft je een boost om het net dat tikje beter te doen. Ook Coroado wou duidelijk laten zien wat hij in huis heeft. Hij is misschien niet het typische dressuurpaard maar dat lijkt hem net te motiveren om zich nog meer te bewijzen".