Magnetotherapie : Harrie Smolders en Martin Fuchs zijn alvast overtuigd

Magnetotherapie : Harrie Smolders en Martin Fuchs zijn alvast overtuigd

Onze paarden brengen veel van hun tijd in de stal door. Deze tijd kan ideaal benut worden om extra voor ons paard te zorgen.


Om je paard op de meest optimale manier te ondersteunen en om paarden te helpen om van eerdere blessures te herstellen; heeft Veredus zich in Magnetotherapie verdiept. Naast bovenstaande voordelen, kan deze vorm van therapie ook voor een prestatiepiek zorgen. Deze methode kreeg de laatste jaren meer en meer aandacht, ook in de menselijke geneeskunde. Verschillende publicaties bevestigen de werking van deze therapie om bloedvaten te verbreden, afvalstoffen af te voeren, spieren te ontspannen en het verminderen van zwelling. 

Magnetotherapie creëert een magnetisch veld dat door magnetiserende neodymium platen gevormd wordt. Veredus heeft een gamma aan artikelen gecreëerd waarin magnetotherapie in een simpele en praktische manier gebruikt wordt, waardoor dit ingewikkelde proces gemakkelijk te gebruiken wordt: eigenlijk zijn alle producten erg simpel in gebruik, ze hebben een anatomisch design waardoor het goed op het lichaam van je paard aansluit.

Eenmaal de producten worden aangebracht, zal er een magnetische energie geactiveerd worden, die de productie van collageen en elasticine zal stimuleren. Op die manier zullen weefsels gestimuleerd worden waardoor je paard een erg effectieve behandeling zal krijgen. Hieronder een lijst van de producten:

MAGNETIK STABLE BOOTS - met 28 magneten die de pezen en kogels stimuleren

MAGNETIK 4 HOURS - snelle werking met 40 magneten die de pezen en kogels stimuleren

MAGNETIK HOCK - met 16 magneten

MAGNETIK HOOF  - met 10 magneten die vooral de hoef stimuleren

MAGNETIK PRO WRAP - met 6 magneten in het kootgebied

De Magnetik Line kan niet alleen gebruikt worden om de benden te stimuleren, studies tonen ook aan dat de  MAGNETIK RUG (met 32 magnete in de rug en schouderregio) tijdens het transport naar competities ervoor kan zorgen dat de spieren soepeler zullen zijn en dat het helpt om afvalstoffen af te voeren. Daarnaast zouden paarden ook minder stress tijdens het vervoeren ervaren. Op die manier zal je paard op de meest relaxte manier op locatie aankomen, klaar om het beste van zichzelf te geven.

Vele professionelen kiezen ervoor om deze dekens tijdens het reizen bij hun paarden te gebruiken om zo een topprestatie te kunnen neerzetten. Daarnaast wordt het ook net voor training of wedstrijden gebruikt om de bloedsomloop te stimuleren. Het bewijs is de prestatie die Martin Fuchs' met The Sinner neerzette na het gebruik ban dit product: ze wonnen de World Cup Grand Prix in Londen Olympia in 2019!