Legendarische Levisto Z is niet meer

Legendarische Levisto Z is niet meer

De koning van de Zangersheide stal, Levisto Z, is op 10 december op bijna 25-jarige leeftijd overleden. Met zijn weelderige bos witte manen, zijn opvallende verschijning en uitzonderlijk karakter werd Levisto Z wereldberoemd en bijzonder geliefd bij iedereen die hem ontmoette. Voor Judy Ann, de familie Melchior en zijn grooms was Levisto Z wellicht het meest uitzonderlijke paard ooit en de absolute lieveling van de stal. Zangersheide maakte zonet het nieuws zelf bekend. 

Op 7-jarige leeftijd werd Levisto Z door Léon Melchior aangekocht met het oog op een sportieve carrière met Judy Ann Melchior. Het klikte meteen tussen de amazone en de hengst en dat leidde tot de mooiste successen. Het duo was jarenlang één van de opvallendste verschijningen in het internationale circuit en boekte vele schitterende resultaten waaronder een mooie overwinningen in de Grands Prix van Helsinki, Sao Paulo, Lyon, Rio de Janeiro en Hamburg en de wereldbekers van Oslo en Stuttgart.

Dekhengst

Na zijn afscheid van de sport in 2013 zette Levisto Z zijn carrière verder als dekhengst op Stoeterij Zangersheide en was hij jaren lang één van de grootste favorieten van talrijke fokkers over de hele wereld. Zijn nakomelingen worden door ruiters geroemd omwille van hun goede rijdbaarheid, overzicht en meewerkend karakter. Alle eigenschappen die Levisto Z zelf als sportpaard zo uniek maakten. Tientallen van zijn nakomelingen zijn te zien in de internationale topsport, waaronder Pumped Up Kicks, Mr Visto, Lennox Luis en Luftikus S de bekendsten zijn.

Een harde klap 

"Het verliezen van Levisto Z is een harde klap voor Judy Ann en haar familie", meldt Stoeterij Zangersheide. "De herinneringen aan de opvallende hengst zijn mooi, de verhalen talrijk en zullen nog jaren doorverteld worden. Ook in de sport zullen we nog jaren kunnen genieten van de nakomelingen van deze aparte verschijning. Bedankt voor alles Levisto. We gaan je nooit vergeten…"

Wij wensen iedereen dan ook veel sterkte toe met dit verlies. 

Bron: Zangersheide 
Foto's: Zangersheide