Koen Vereecke en Gilles Thomas schitteren in nieuwe TOP 50 van Wereldranglijst

Koen Vereecke en Gilles Thomas schitteren in nieuwe TOP 50 van Wereldranglijst

Er is niet veel verandering in de top drie van de nieuwe Wereldranking. Martin Fuchs blijft op kop van de Longines Ranking en wordt opnieuw gevolgd door Henrik von Eckermann (SWE) en Peder Fredricson (SWE). Beste Belg blijft Gregory Wathelet, maar het zijn Gilles Thomas en Koen Vereecke die imponeren.

In de top tien blijft ook de Ierse springruiter Conor Swail op zijn vierde plaats. Daniel Deusser (GER) springt één plaats voorwaarts naar de vijfde plek en wordt nu opgevolgd door de voormalige nummer acht, Marlon Modolo Zanotelli. Nederlander, Harrie Smolders maakt na één maand afwezigheid opnieuw zijn intrede in de top tien op de zevende plek.

De ruiter in oranje wordt gevolgd door Julien Epaillard die zo van plaats 13 naar acht springt. Voormalig nummer vijf, Ben Maher (GBR) zakt weg naar plaats negen en Kent Farrington werkt de top tien af.

Ook de Belgische springruiters springen vooruit. Gregory Wathelet ruilt plaats 18 in voor 16. Nicole Philipaerts maakt een grote sprong voorwaard van plek 26 naar 19. Ook Jerome Guery en Wilm Vermeir staan nog in de top dertig op de 22e en 29e plaats.

Verder springt Gilles Thomas schitterend voorwaarts (na zijn Grand Prix zege in Hickstead) van 50 naar 31. Pieter Devos zakt terug van plaats 28 naar 41 en wordt nu opgevolgd door voormalig Belgisch kampioen, Koen Vereecke die zo van plek 79 de top vijftig binnen springt.

Verder staan nog Jos Verlooy (42) en Olivier Philippaerts (45) in de top vijftig.

Volledige Ranking