Jeroen Appelen: "Fantastisch, want normaal zou dit een opwarmertje worden..."

Jeroen Appelen: "Fantastisch, want normaal zou dit een opwarmertje worden..."

Afgelopen weekend imponeerde Jeroen Appelen met een CSI2* Grand Prix-overwinning in Lier. Samen met Lunatique de Kwakenbeek (Cicero Z van Paemel) liet Appelen de concurrentie achter zich. Lunatique komt uit de fokkerij van Jos en Lien Hendrickx. "Na de rhino-uitbraak was de heropstart van het wedstrijdseizoen welgekomen," vertelt Appelen na afloop. "Voor ons de eerste outdoor meteen na het indoor seizoen en dit na een lange rust, geen evidentie, maar het is gelukt."

"Doorheen de wedstrijdstop heb ik de paarden fit gehouden met grondwerk en kleine oefeningen thuis. Dit weekend wilde ik echter als opwarming gebruiken. Ik had niet meteen de intentie om te winnen," lacht Appelen na afloop.

Appelen volgt les bij Niels Bruynseels. "Hij is gewoon mijn voorbeeld, hoe het moet! Niels is een fantastisch paardenman. Niet alleen zijn resultaten spreken, ook hoe hij met zijn paarden omgaat.  Niels is een toonbeeld hoe je met hard werk, talent en geduld paarden kan opbouwen."

Over Lunatique de Kwakenbeek

"Lunatic is een fantastische merrie. Ze is nu 10-jaar oud en ik heb het geluk dat ik ze al sinds haar zeven jaar oud mag uitbrengen. Ze heeft een geweldige 'mindset'. Dat is haar beste kwaliteit." vertelt de Belgische ruiter. "Lunatique zal je niet vlug teleurstellen in de piste."