Hengstenspotlight: Karan vd Heffinck, jong talent dat zich graag wil bewijzen

Hengstenspotlight: Karan vd Heffinck, jong talent dat zich graag wil bewijzen


Het fokkerijseizoen is in volle gang en laat dat een lichtpuntje zijn in deze moeilijkere tijden. Want zeg nu eerlijk: iedereen wordt toch spontaan vrolijk van pasgeboren veulentjes in de weide? Daarom stellen we de komende weken graag enkele hengsten aan jullie voor die hun plaats in de spotlight zeker waard zijn. Dit keer is het de beurt aan Karan vd Heffinck (v. Kannan), een jong aanstormend talent dat nu al staat te trappelen om te tonen wat voor kwaliteiten hij in huis heeft.


Karan is nog maar vier jaar oud maar toont nu al welke kwaliteiten hij van zijn vader heeft geërfd. Zijn vader is de legendarische Kannan, die er onder andere om bekend staat zijn top mentaliteit aan zijn nakomelingen door te geven. Een kwaliteit die Karan zeker en vast geërfd heeft. “Op training toonde hij al dat hij alles wil doen om naar de andere kant van de hindernis te komen”, vertelt het team van Van de Heffinck. “Hij is erg aangenaam om te rijden, heeft voldoende bloed en leert graag en snel bij. Ondanks zijn bloed blijft hij ten alle tijden zijn koelte bewaren. We zijn erg blij met hem als aanvulling van ons team en geloven er sterk in dat hij een echte sporthengst zal worden”, vertellen ze enthousiast.

De moeder van Karan is, Havana du Clos St Gery, een dochter van Baloubet du Rouet, die uiteraard geen introductie meer nodig heeft. De legendarische hengst schreef geschiedenis onder het zadel van Rodrigo Pessoa en nam deel aan verschillende Olympische Spelen en kampioenschappen. Havana is onder het zadel van Paris Morssinkhof zelf op 1m35 niveau actief. Karans grootmoeder is Gralli (v. Gralshueter), die onder andere Camirage (v. Charisma I) voortbracht die met Christina Kelly op 1m60 niveau actief is.

Kortom: ben je op zoek naar een jonge hengst die helemaal klaar is om door te breken? Dan is Karan het paard waar je naar op zoek bent! 

Niet helemaal wat je zoekt? Misschien kunnen Foncetti vd Heffinck en Parfait vh Schaeck je wel overtuigen!


Karan staat ook in de Equisem-app!