Harrie Smolders: "Martin reed echt de barrage van zijn leven..."

Harrie Smolders: "Martin reed echt de barrage van zijn leven..."

Springruiter Harrie Smolders (Lage Mierde) heeft zondagmiddag een topprestatie geleverd in het Zwitserse Geneve. Na zijn breuk met Axel Verlooy sprong de nummer 19 van de wereld met Jennifer Gates' Monaco eindigde naar de tweede plaats in de vijfsterren Rolex Grand Prix.

“Martin reed echt de barrage van zijn leven. Hij benutte de enorme galoppassen van zijn paard Leone Jei optimaal. Mijn paard Monaco sprong echt superieur. De rollback in het parcours die ik reed was fenomenaal. Ik was in de wendingen sneller dan Martin. Halverwege lag ik wat achter in de tijd. Met zulke lange stukken in de barrage was dat niet helemaal in mijn voordeel”, analyseert Smolders zijn barrage.

“Monaco is in bloedvorm. Gisteren was hij derde, vandaag tweede. Jammer dat er morgen geen concours is”, lacht Harrie. Dit is Smolders beste prestatie tot nu toe in een Grote Prijs van Rolex Grand Slam. “In Den Bosch was ik afgelopen voorjaar derde. Monaco springt momenteel de pannen van het dak. Hij heeft de laatste zes maanden nog zo’n enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het is mooi dat hij nu aanklopt bij de allerbeste paarden van de wereld”, looft Smolders zijn twaalfjarige Holsteiner ruin. Dat geldt ook voor Smolders zelf die al eens de nummer 1 van de wereldranglijst was. “Het is voor mezelf ook top om weer op dit niveau bij de besten van de wereld te horen.”