Harrie Smolders : "Het is heel moeilijk om vooruit te plannen, dus we nemen elke week zoals die komt ..."

Harrie Smolders : "Het is heel moeilijk om vooruit te plannen, dus we nemen elke week zoals die komt ..."

Afgelopen weekend scoorde Harrie Smolders voor de tweede week op rij tijdens een CSI5* concours. Na Genève wist hij ook in Londen een sterke indruk na te laten. "Het is heel moeilijk om vooruit te plannen, dus we nemen elke week zoals die komt ..." vertelt de Nederlander.

"Er staan grote vraagtekens achter elk belangrijk concours de aankomende weken. Maar zolang mijn paarden in vorm zijn wil ik overal naartoe gaan en zullen we alles geven om te winnen. Een echte planning is echter niet mogelijk." vertelt Harrie. "Positief is dat we opnieuw kunnen genieten van de kerst en nieuwjaar met ons gezin en vrienden..."

Van Genève naar Londen.

"Er was één wezenlijk verschil, de afmeting van de piste. In Londen was die een stuk kleiner dan in Genève, maar daar kunnen we ons snel aan aanpassen, dat is ook een onderdeel van ons werk."

"Ik had op voorhand het gevoel dat we wel eens teveel foutloze combinaties konden krijgen. Ik denk dat de parcoursbouwer ook nerveus was toen er na tien combinaties al vijf foutlozen waren (lacht). Maar achteraf gezien heeft hij toch een uitdagend en eerlijk parcours neergezet. De toeschouwers kregen spectaculaire sport te zien en ze braken de tribunes echt af van enthousiasme. Ik was zelf tevreden over ons basisparcours. De eerste ronde was Monaco misschien niet 100% gefocust, maar hij sprong nog steeds heel makkelijk en licht. We kregen een paar lichte touchés, maar Monaco weet tegenwoordig goed hoe hij de balken lichtjes kan aanraken dus ik maakte me er geen zorgen over. Monaco heeft wederom een super prestatie neergezet."