Getest: De Assist producten van Pro Selected by LJ.

Getest: De Assist producten van Pro Selected by LJ.

Meester-trainer, Jan Symons is alom bekend in het paardenmilieu. Jan stond aan de basis van verschillende hippische carrières zoals deze van Philippe Le Jeune, Ludo Philippaerts, Frédéric Vernaet, enz.

Samen met Pro Selected by LJ heeft de trainer een nieuwe set hulpteugels ontwikkeld. "Ik zie de laatste jaren heel wat verschillende hulpteugels op de markt. Telkens met zijn voor- en nadelen. Samen met de verschillende ruiters die ik train ben ik uiteindelijk overgegaan tot de ontwikkeling van een nieuwe set hulpteugels. Focus ligt daarbij op de zelfontplooiing van het paard, zonder het welzijn uit het oog te verliezen." (lees verder onder video)



Pro Selected by LJ, een merk dat deel uitmaakt van de Equestrian Brand Development staat al jaar en dag bekend om haar kwalitatieve producten. Het merk profileert zich als de perfecte balans tussen professioneel en amateur. "Voor mij was Pro Selected by LJ de logische keuze van partner," vertelt Symons. "Want niet alleen de werking en het concept moet paardvriendelijk zijn, ook de kwaliteit van de producten."


“We wilden vooral een product ontwikkelen dat de connectie tussen paard en ruiter kan verbeteren, zonder flexibiliteit en paardenwelzijn uit het oog te verliezen”, vertellen Linda De Laet en Jan Symons enthousiast.


De “Full Jump Assist” is de ideale teugel om je paard thuis in alle losheid en op een ontspannen manier dressuurmatig te werken en te springen.


“Het grootste voordeel van deze hulpteugel is dat je hem zowel bij het springen als in het dressuurwerk kan gebruiken.


De “Jump Assist” is dan weer ideaal om op wedstrijd te gebruiken. Daar hij makkelijk aan te brengen en te verwijderen is kan de Jump Assist in de warm-up gebruikt worden en zal ervoor zorgen dat je paard ontspannen aan zijn parcours kan beginnen”. De "Jump Assist" heeft dezelfde werking als de "Full Jump Assist".


Belangrijk om te weten is dat bij beiden hulpteugels ook de nodige veiligheid is aangebracht om hyperflexie of “rollkur” te voorkomen.


"Paardenwelzijn staat steeds voorop. Een blij en soepel paard presteert altijd beter." klinkt het.


“Tot slot hebben we ook een "Magic Longe" aan onze collectie toegevoegd”, aldus Linda De Laet. “Deze hulpteugel is ideaal voor ruiters die hun paarden regelmatig aan de longe werken. Met de "Magic Longe" kan je je paarden op een relaxte manier loswerken. Bovendien is ook hier een elastiek ingebouwd om een optimaal comfort voor je paard te garanderen”, besluit ze.


De Assist Products Collectie ligt vanaf nu in de winkels.


Meer info op proselectedbylj.be