Geslaagde foal 111 auction. "Uitzonderlijk was de verkoop van rietjes!" 4.500 euro voor Chacco Blue ICSI rietje.

Geslaagde foal 111 auction. "Uitzonderlijk was de verkoop van rietjes!" 4.500 euro voor Chacco Blue ICSI rietje.

Harrie en Victor Theeuwes blikken tevreden terug op de online editie van hun auction 111. Na een geslaagde live editie op Jumping Zandhoven sloot gisteravond de online editie af. "Er was heel wat internationale belangstelling," klinkt het.

Van de 46 loten werden er 39 daadwerkelijk verkocht. De kopers kwamen uit USA, Oekraïne, Ierland, Brazilië, Italië, Duitsland, België, Zweden, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland.

Het meeste geld werd er betaald voor Emy Zoetendaele Z (Emerald x Telstar de la Pomme). Voor 11.500 euro wisselt het veulen van eigenaar en verhuist zo naar Brazilië. Het tweede meeste geld was er voor Kannan's Diamond vh Gouden  Bit (Kannan x Diamant de Semilly).

De Kannan-nazaat blijft voor 10.500 euro in eigen lad. Ook Cinderella Optimus 111 Z blijft in België. De nieuwe eigenaar van het Chaccoon Blue merrieveulen had 9.500 euro over voor zijn nieuw talent.

Uitzonderlijk tijdens deze veiling was de verkoop van  enkele ICSI rietes van Chacco Blue en oa. Darco. De rietjes van Chacco Blue gingen voor het meeste van de hand. Zo werd er een ICSI rietje voor 4500 euro verkocht.