Gemiddelde prijs van 8.950 euro op Westfaalse veulenveiling

Gemiddelde prijs van 8.950 euro op Westfaalse veulenveiling

In de tweede Westfaalse veulenveiling van het jaar werden 20 van de jongste Westfalers te koop aangeboden. 75 procent van hen vond een nieuwe eigenaar. Een dochter van Raven danste naar de hoofdprijs. Ronja Räubertochter veranderde van eigenaar voor een hamerprijs van 17.000 euro. Gemiddeld kosten de die avond verkochte veulens 8.950 euro.


Een spannend biedduel vond plaats tussen klanten uit Duitsland en de VS voor de nummer 8 Ronja Räubertochter. De Raven/Fidertanz-dochter (fokker en exposant: Norbert Horstmann, Lüdinghausen) komt uit de moederlijn van Abegglen FH NRW, die grote successen vierde met Victoria Max-Theurer. Met haar type-uitstraling en haar bewegingskwaliteit overtuigde de jonge merrie uiteindelijk vooral de klanten uit Duitsland. Voor de hamerprijs van 17.000 euro ging zij over in handen van vaste klanten uit Münsterland. Zij kochten ook het hoofd nummer 1 Fantastic Boy van For Romance/Everdale en het hoofd nummer 11 Sungino Perfect de Pad van So Perfect/Dimaggio. De virtuele hamer viel op 14.500 euro voor kopnummer 3 Sir Kunterbunt (fokker en exposant: ZG Könnemann, Rhede). De voshengst genoot reeds bij voorbaat grote populariteit. Op YouTube was zijn video veruit de meest bekeken van deze veilingcollectie. De zoon van Sir Donnerhall I/Fidertanz vond zijn nieuwe thuis bij vaste klanten uit Oldenburg.

Tussen de jonge springpaarden viel zijn opvallende gezicht, het hoofd nummer zes, op. Maar ook de afstamming van het veulen is indrukwekkend: zijn moeder C'est la vie van Cayetano L is de halfzus van het zeer succesvolle springpaard Lektor van Jessica Kürten/Ierland. Henry van Hickstead Blue (fokker en exposant: Ludger Hellkuhl, Dülmen) wisselde voor 10.500 euro van eigenaar.

Van de 20 veulens van de 2022 jaargang die te koop werden aangeboden, wisselden er die avond 15 van eigenaar. Gemiddeld investeerden de klanten van het Westfaalse Stamboek 8.950 euro in hun jonge paard voor dressuur of springen. In totaal werd 134.250 euro gerealiseerd. Vier van de verkochte veulens hebben de grens van 10.000 euro gekraakt. Ook klanten uit het buitenland waren zeer actief tijdens de vijfdaagse biedperiode. Uiteindelijk vonden twee van de verkochte veulens hun nieuwe eigenaren buiten Duitsland. Voor veel veulens hielden de buitenlandse nieuwe en vaste klanten het voorbod.

De collectie voor de volgende Westfaalse online veulenveiling is al geselecteerd. Het lot bestaat uit 30 dressuur veulens waaronder zes pony veulens. Zoals gebruikelijk zal de kavel over een week beschikbaar zijn op onlineveiling.westfalenpferde.de. Van 26 tot 30 mei kunnen dan biedingen worden uitgebracht.

Foto credits: Reckimedia