Young Breeders Award voor Ruben Redde

Young Breeders Award voor Ruben Redde
Al enkele jaren reikt Jong BWP de Young Breeder Award uit op de derde fase van de BWP Hengstenkeuring. Wim Van Rossem, Koen Cerpentier en Geert Schepers mochten de voorbije jaren deze trofee al in ontvangst nemen.

Erg moeilijk was het niet om voor 2015 een waardige opvolger te vinden, nl. Ruben Redde! Het kondigde zich eind 2014 al aan dat we rekening zouden moeten houden met deze jonge fokker.

Toen stond helemaal onderaan in de ranking van de WBFSH, met 10 punten, de 7 jarige Heliodor Hybris (Diamant de Semilly x Cannonball).

Als 7-jarige in de ranking geraken is al een super prestatie op zich. In 2014 sprong Heliodor Hybris maar liefst ongeveer 35.000 € prijzengeld bij elkaar, met als hoogtepunt een 12de plaats in de GP van London 5* op 1.60 niveau. En dit als 7 jarige!

In de ranking van 2014 kwam dit nog niet tot uiting, aangezien die ranking slechts enkele updates per jaar krijgt. Maar in de ranking van 2015 des te meer!
Heliodor Hybris klom in geen tijd naar plaats 28 in de ranking en werd daarmee ineens ook 4de BWP’er op de ranking!

Heliodor Hybris is geen toevalstreffer. Ruben weet waar hij mee bezig is. Eerder fokte hij uit diezelfde moeder ook Concretop Conquest (Concreto x Cannonball ), in de sport beter gekend als Colorado. In 2013 stond Colorado op plaats 587 met 205 punten. Hij verdiende dat jaar 167.000 $. Daarmee stond hij op de vierde plaats qua verdienste voor de paarden die in Amerika sprongen.

BWPL0306